+facebook

+twitter

+Blog II


Dia yg terakhir? TAK MUNGKIN :)
Monday, April 1, 2013 | 10:29 PM | 0 weird people
Assalamualaikum and selamat pagi to all readers , stalker and blogger .
Harini aku kembali untuk create a new story. Dah lama tak update, dalam hati nak ja update. Tapi takut berselerakkk x) Cuti minggu lepas korang pegi mana? Bercuti kt mana? Mesti best kan. Hee :') Aku ja yg banyak dugaan, rancang nak balik kampung hari sabtu. But hari jumaat tu mama buat taknak bagi duit :'( Ya Allah, sakitnya hati. Menangis siang malam, but malam jumaat tu aku nekad nak balik jugak kampung esok even mama taknak bagi duit dekat aku! NAK JUGAKK >< Kunci jam 7a.m but bangun 7p.m :/ Kenapa jadi macam nie dekat akuuu? Kembali menangis lah dalam bilik tercinta tu. Hanya bear bear tu ja jadi tempat aku luahkan perasaan even dia tak faham apa yang aku bagitahu & even dia tak boleh cakap. Hehe :) Then tertidur pulak nie disebabkan menangis ah jadi mcm nie. Apa lah nasib aku, k hari ahad mama bagi duit. But aku tarik muka, buat dono ja. Kenapa? Sebab takda sapa yang faham perasaan aku. Kalau ada bf time tu, maybe dia boleh happykan aku. But aku takda sapa sapa and aku tak berharap pon nak happy datang dari bf. Hmm. Mama paksa jugak ambek duit, aku ambek ambek terus keluaq rumah pegi butterworth nak ambek bas pukul dua. Time atas ferry kakak bgtau takpayah naik bas, kakak dengan umi mai amek kat sini. Terimakasih kakak & umi sebab sanggup datang dari perlis mai amek eyka kat penang. Time tengah tunggu kakak dengan umi sampai, lepak dekat kedai makan at butterworth jap. Ada sorang pakcik nie dok lambai lambai tangan dekat aku. PAKCIK okay? But aku buat macam tak nampak ja. Sekali aku dok buat tak nampak dia mai duduk sebelah aku. Cuma Allah ja tahu perasaan aku time tu. Nak menangis semua ada. Aku bukan macam aku yang dulu nak kurang ajar dengan orang yg aku tak kenal. Kalau ikutkan hati nak ja bebel kat situ. But kesian, aku fikir balek. Tapi pakcik nie gatal sangat. Sumpah takut, dup dap dup dap ja. Dalam tengah takut takut tu pulak 1 new message. Numbe tak kenal, tapi cara msg macam kenal. Malas nak fikir sapa yg sent msg tu. Aku terus tanya dia siapa. okay, sent. lepas 5 minit. 1 new message. Open " ABU ": Ya Allah , abu ! Kenapa datang balik dalam hidup aku waktu tu ? Aku dah taknak berharap apa apa lagi dekat hg. Lagi aku berharap, lagi aku sakit hati. Kenapa ajak aku jumpa? Kenapa? Nak sakitkan hati aku ka? Memang masa tu aku berharap sangat sangat dekat hg. Tolong lah abu? Aku mintak tolong sangat, lepas  nie jangan hadir lagi dalam hidup aku :'( Aku taknak! Sakit abu, sakit :'( Aku ingat kali kedua hg jadi milik aku, hg berubah. But makin teruk layanan hg terhadap aku. Dear ABU AIMAN BUQHARI, maafkan saya okay :') Pergilah dekat tunang awak tu. Saya taksuka ganggu life orang. Kenapalah banyak sangat dugaan :'( yg pakcik sorang nie tak berambus lagi, nak jugak tunggu sampai kakak mai. Dalam 15 macam tu, akhirnya. Alhamdulillah kak sampai awai, kalau tak taktahu ah nak jadi apa. Masa pi tidoq uma along pown ada orang cuba ceroboh masuk uma. Maybe dia ingat aku dengan kakak bujang :') Alhamdulillah, nasib along dengan anyah ada dekat uma. Kalau takda taktahu lah apa yg nak jadi dekat kami dua. Dugaan oh dugaan. keesokan harininya. Thats mean " ISNIN " ada sorang hamba Allah nie add aku dekat fb . Ikutkan hati taknak approve . But mutual friends banyak , approve jelah . Then dia im , wuaa . baru kenal dah ajak jumpa . Kalau tak , taknak pun balas im dia . hehe , sombongnya aku -_________-" Tapi entah time tu nak hilangkan apaa yang aku tengah fikir. Taktahu macam mana aku boleh suka dia, eh. apa nie eyka? mimpi ke apa? tiba tiba ja nie boleh suka. Bukannya apa, dia macam caring ja. Dri awal kenal sampai lah hari aku nak balek penang. TEXT TAKPERNAH MISS! Menyesalnya tak pi jumpa dia selasa haritu. Aku jadi malas kenapa entah. Hehe x) Ohkay, act aku lupa pukul berapa dia lamar aku. cewahhhh. But hari yg aku balek penang lah. Ya Allah, time tu rasa indahnya dunia yg aku pijak. Akhirnyaaaaaaaaa! Dia jadi jugak milik aku. Memang time tu senyum gila gila gila gila macam kerang busuk :'* Sayang gila lah dekat awak. Tapi pada waktu yang sama. Aku fikir macam macam, dia nie setia tak? Dia nie ikhlas tak? Boleh terima aku seadanya tak? MACAM MACAM LAGI :'( Hari hari dia text, dia selalu yakinkan aku. SELALU! Mungkin dia yang terakhir? :'( Orang kata kalau kita selalu cerita pasal pasangan kita dekat blogger, or kita tulis nama dia dekat kertas. Tak akan kekal. Betul ka? Tapi aku tengok orang lain okay ja :'( Hmm, but dia tak suka text. Dia suka otp ja. Aku pulak? Aku sah sah lah dah benci nak otp bagai. Nak menangis ja kalau otp dengan pasangan aku. Sebab? Aku teringat balek kisah silam aku. EYKA! STOP IT! BIARKAN YANG LEPAS! But aku takboleh. Aku perlukan orang yang boleh tolong aku tanggung masalah aku nie, bagi semangat dekat aku. Tapi dia janji nak tolong aku, aku ja yang takut dengan masalah sendiri. Apa yang aku rasa aku sendiri taktahu. Aku harap dia tak sia siakan janji yang dah diukir :') Mama pown suka dengan dia. Okay, dia janji dengan mama!


See? Ini janji dia dengan mama. Saya harap dia serious dengan kata kata dia :'(


Awak , jangan lupa janji awak okay ? :'(

Semalam aku sedar ada orang call, serious tak larat nak tengok siapa. Taktahu fon dekat mana. Tadi aku bangun ada whatsapp dari dia. 

" hmm :') syg tak nak angkat pon takpe :') bie pham :') bie berharap sngat yg syg angkat fon :') bie rindu sngat kat syg :') hehe . Tpi syg buat bie mcm nie ? Nak buat mcm mana , dah takdir , kan ? Takpe laa syg . Bie mintak maaf . K ? Syg awk sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sangat :'* cinta awk sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat sngat :'* I LOVE YOU SO MUCH :* SAYANG AWAK SANGAT SANGAT :'* Bie harap syg jngan tinggal kan bie k ? Jaga hati bie elok2 :') jngan smpai terlepas :') bie harap syg jngan lepaskan bie . Bie takot sngat :') Bie nak syg ingat pesan mama jee :') Mama dah bagi harapan dekat kita , kita jangan sia2 kan mama k . Bie dah jnji ngan mama nak jaga syg elok2 . Bie nak mama happy :') bie tak mau mama sedih . Bie dh pegang jnji kat mama , bie tak tipu mama . Nnti mama kta apa plak . Mama harap sngat yg kita kapel smpai ke jinjang pelamin . Mama nak sngat tngok syg happy ngan bie . Mama dah bg green light tuu . :') ingat pesan mama . Jngan dngar kata orang . Orang mmng tak suka tngok kita senang :') bie harap sngat relay kita ni berkekalan smpai bila2 :') smpai kawen :') Okayy lahh syg . Bie tak nak ganggu syg :') syg rest laa . Bie mintak maaf sngat2 :') byee2 . iloveuouuuu sooo mucchhhhhh :'* sayang awak sangat sangat sangat sangat sngat sngat sngat sangat sangat sangat sngat sngat sngat :'* takecare :'* ASSALAMUALAIKUM * Ehh ? Satu lagi bie lupa . Bie teringin nak pakai lens :') hahaha . Nnti syg letak kan ehh ? Bole kan ?  "

" sebak sangat baca text dia . Kenapa aku buat macam nie dekat dia ? aku dah sent banyak sangat msg aku mintak maaf . but dia tak reply . dia marah aku ke ? ya Allah . kenapa eyka ? kenapa awak jadi macam nie ? Bie , saya tak sengaja . Saya tertidur lah bie . Sumpah ! Takda niat nak tipu awak . Maaf sangat tak angkat call awak bie . Memang saya sedar ada call masuk , tapi ..... mungkin masa tak izinkan kita . Tak izinkan bie untuk lupakan saya hal yg saya takutkan sangat tu . Saya taktahu nak mintak maaf macam mana lagi . Mungkin awak harapkan saya call awak kan ? Tapi saya harap awak faham dengan keadaan saya . Saya tak mampu untuk lawan perasaan nie .Bie , saya betul betul mintak maaf . Kenapa lah saya jadi macam nie kan ? Saya takda niat langsung . Saya harap awak reply text saya . Saya sanggup tunggu awak :') Saya sanggup tunggu awak . Bie , baca lah text saya . Reply lah text saya :'( Saya taktahu nak mintak tolong siapa lagi pujuk bie . Bie , saya tak janji boleh jaga hati bie ataupun tidak . Walaupun bie terlepas & dah tak jadi milik saya . Satu ja bie kena ingat , biarlah lama mana pun . Saya tetap nak kan awak sorang . Tolonglah tunaikan janji awak . Saya dah percaya awak . Saya dah mula sayang awak . Awak ? Tolong jangan tipu saya ? Sakit awak :'/ Sakit sangat . Ingat tau awak , kalau saya ada buat salah . Awak marah jea , saya tak kesah . Tapi jangan guna kemarahan awak tu untuk putus :'( saya takda sapa sapa dah awak . Saya cuma berharap dekat awak jea sekarang . Tolong maafkan saya ? Saya tahu hari hari saya sakitkan hati awak walaupun awak taknak bagitahu . Saya sedar kesilapan saya tu . Tapi awak tahu kan kenapa semua nie jadi ? Saya dah bagitau segala masalah saya dekat awak . saya bagitahu semua dah :'(  * Okay , ayat yg saya highlight kan warna biru tu . Awak tahu tak kenapa ? Ayat awak tu , macam awak dah nak tinggalkan saya buat selamanya . Yea bie , nanti syg bubuh lens dekat awak k ? :') Awak , jangan tinggalkan saya . "


Iffat Aiman B. Ahmad Damanhuri . Janji dengan saya , jadi yang terakhir buat saya okay ? Someone ? Tolong bagitahu aiman yg saya sayangkan dia saja sekarang . Saya tak mampu bagitahu sendiri . Saya public blog saya untuk semua orang tahu . yang saya cuma ada dia :')





KenjiMocha's blog. Visit here again, thankyou :*


Welcome to my blog

Facebook | Facebook II |Twitter

❁ Hi, speaking here is Wicxx. Welcome to Si Chubby Berceloteh blog. You have step when you was here. Do follow and leave ur yourfootprint on my cbox. It's so easy! Not allowed at here is copypigcatanddog. Be nice here ♥ Thankyou.


Back to entry
Owner & MaLove
Exchange Link
Shopping RESIPI


Click Me
>
✖✖ dislike me? ✖✖Click Here

Ƥσтρɛт Ħɛяɛ ヅ


Contact me here


Followers